Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών ΕΕΣΓΠΧΕ – 27/02/2022

Σήμερα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αρχαιρεσίες της ΕΕΣΓΠΧΕ. Τα ταμειακώς ενήμερα μέλη ψήφισαν για την εκλογή Προέδρου, Μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής. Υπήρξε απαρτία, με 56 Τακτικά και 6 Δόκιμα Μέλη να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, επί του συνόλου των 56 Τακτικών και 6 Δοκίμων Μελών (ποσοστό συμμετοχής 100%). Η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς κανένα απρόοπτο. Τα αποτελέσματα ελέγχθηκαν και εγκρίθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή.

Continue reading Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών ΕΕΣΓΠΧΕ – 27/02/2022

Aρχαιρεσίες της Επαγγελματικής Ένωσης ΣΓΠ Χειρουργών Ελλάδος – 27/02/2022

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου, ΔΣ και Ελεγκτικής Επιτροπής της ΕΕΣΓΠΧΕ. Οι εκλογές θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά και θα σας σταλούν αναλυτικές οδηγίες για την εξαιρετικά απλή διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι θα έχουν τα ταμειακώς ενήμερα μέλη για το έτος 2022.

Continue reading Aρχαιρεσίες της Επαγγελματικής Ένωσης ΣΓΠ Χειρουργών Ελλάδος – 27/02/2022

Δελτίο Τύπου ΕΕΣΓΠΧΕ “Επικίνδυνες μεθοδεύσεις απειλούν την Στοματική Υγεία των πολιτών”

Τις τελευταίες εβδομάδες επιχειρείται μια πρωτοφανής προσπάθεια αλλαγής του ονόματος μίας Οδοντιατρικής ειδικότητας σε τίτλο ο οποίος, αφ’ενός δεν αντιπροσωπεύει το φάσμα της, αφ’ετέρου σφετερίζεται τον τίτλο μίας ήδη υπάρχουσας και καταξιωμένης Ιατρικής ειδικότητας.
Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας ζήτησε από τον υφυπουργό Υγείας κ. Κοτζαμάνη τη μετονομασία της νεοφυούς Οδοντιατρικής Ειδικότητας της «Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής» σε «Στοματική Χειρουργική».
Η μετονομασία της «Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής σε «Στοματική Χειρουργική» είναι επιστημονικά, νομικά και ηθικά απαράδεκτη για τους εξής λόγους:

Continue reading Δελτίο Τύπου ΕΕΣΓΠΧΕ “Επικίνδυνες μεθοδεύσεις απειλούν την Στοματική Υγεία των πολιτών”

Επιστολή προς την ηγεσία του ΥΥ σχετικά με επικείμενη μετονομασία οδοντιατρικής ειδικότητας

ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια
Τον Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,


Σε προηγούμενη επιστολή της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (ΕΕΣΓΠΧ), στις 14-10-2019, με αφορμή «τη μετονομασία της υπό ίδρυση Οδοντιατρικής Ειδικότητας της Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής σε Χειρουργική Στόματος» σας επισημαίναμε ότι «…η Ιατρική και Οδοντιατρική Ειδικότητα της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, περιλαμβάνει ως βασικό γνωστικό της αντικείμενο τη Χειρουργική Στόματος, όπως είναι εμφανές και στον τίτλο της» και βεβαιώναμε ότι «…παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία σχετικά με το ανωτέρω θέμα».

Continue reading Επιστολή προς την ηγεσία του ΥΥ σχετικά με επικείμενη μετονομασία οδοντιατρικής ειδικότητας

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σχετικά με την επικείμενη μετονομασία οδοντιατρικής ειδικότητας

Αθήνα, 1η Ιουλίου 2020

ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιο Πατούλη
ΘΕΜΑ: Επικείμενη μετονομασία Oδοντιατρικής Eιδικότητας

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Εκ μέρους της Επαγγελματικής Ένωσης Στοματικών και Γναθοπροσωπικών Χειρουργών Ελλάδας θα θέλαμε να ζητήσουμε την συμπαράσταση και αρωγή του ΙΣΑ στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη και να προστατεύσουμε την υγεία του γενικού πληθυσμού από προσπάθειες που γίνονται από οδοντιατρικούς κύκλους να οικειοποιηθούν τον μισό τίτλο μιας ιατρικής ειδικότητας και να ασκούν ιατρικές πράξεις που πόρρω απέχουν από το γνωστικό αντικείμενο ενός οδοντιάτρου.

Continue reading Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σχετικά με την επικείμενη μετονομασία οδοντιατρικής ειδικότητας

Κατευθυντήριες Οδηγίες για την ασφαλή άσκηση της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19


  • v.1.0.1
  • Δημοσίευση: 03 Μαΐου 2020
  • Τελευταία Επικαιροποίηση: 08 Μαΐου 2020

Continue reading Κατευθυντήριες Οδηγίες για την ασφαλή άσκηση της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ΕΕΣΓΠΧΕ

Μετά τις αρχαιρεσίες της 9ης Φεβρουαρίου 2020 και την συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η σύνθεση του αποφασίσθηκε να είναι η εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αθηνά Σπανού
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτριος Παπαδάκης
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ελένη Παραρά
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γεώργιος Παπαναστασίου
ΤΑΜΙΑΣ: Χρήστος Κρασαδάκης
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Ιωάννης Παπαδιόχος
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Μπέλλου Όλγα